söndag 15 mars 2009

Vy från Näsåker


Jag bjöd denna vecka på ett vykort från Näsåker som jag tyckte såg mycket intressant ut. Jag stoppade på 95 kronor och hade då högsta budet, men innan auktionen tog slut tre timmar senare var det sålt för 225 kronor. Det var rätt häftigt tycker jag. Jag sparade ned bilden som fanns på Tradera och visar den här nu. Är det prästgården som syns närmast till höger, eller vilket hus är det? När kan fotografiet vara taget?

5 kommentarer:

smulan sa...

Visst är det prästgården Magnus! Du kanske känner igen verandan på prästgården där konfirmationskortet är taget?
Viket år är kortet taget - vet du det?

Hälsningar Anita

smulan sa...

Tillägg.
Den gamla skolan (ett stort vitt hus) syns bakom prästgårdens bryggstuga. Den stod kvar långt in på 1950-talet. Den nya skolan (nuvarande skola) byggdes i början av 1950-talet.
Ett av husen som skymtas bakom stod också kvar efter 1955 - det användes som bad. Jag har själv badat där..

Jag gissar att kortet är taget nån gång på 1930- eller början av 1940-talet.

Hälsningar Anita

Martin Bergman sa...

Att åka till Näsåker i slutet av 1950 och början av 1960-talet vid varje midsommarhelg var obligatoriskt att åka till Näsåker när jag var ung. Vilken festplats ni hade där vid nipkanten. Finns det inga kort bevarade från den här tiden? Jag bodde i Bispgården och åkte tag till Långsele och bytte till rälsbuss om jag inte minns alldeles fel för att komma till Näsåker

Martin Bergman sa...

Att åka till Näsåker i slutet av 1950 och början av 1960-talet vid varje midsommarhelg var obligatoriskt, när jag var ung. Vilken festplats ni hade där vid nipkanten. Finns det inga kort bevarade från den här tiden? Jag bodde i Bispgården och åkte tåg till Långsele och bytte till rälsbuss om jag inte minns alldeles fel för att komma till Näsåker
Mvh Martin B

smulan sa...

Martin! Om du går in på SVARs hemsida http://www.svar.ra.se/(under skannat material) så hittar du Sollefteå bilddatabas. Där kan du hitta många gamla kort från midsommarfirandet förr i Näsåker!

Lycka till!
Hälsningar Anita