söndag 19 juni 2011

Vykort över Kilforsen

Köpte förra veckan ett vykort på Tradera över Kilforsen. Jag har inte sett någon flygbild över Kilforsen tidigare, vad jag kan minnas. Därför var detta vykort extra roligt. Vykortet är taget 1947 eller 1948 enligt numreringen som finns nere i högra hörnet.Någon som kan berätta lite mera om de hus som syn på bilden? Det är Sörmoflo man ser överst och till vänster i bilden. Norrmoflo syns till höger i bilden.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Va vackert det måste ha varit där på den tiden.//Donald

Anonym sa...

Av det sju husen man från vänster ser på Sörmoflosidan är dom sex
första idag alla ägda av barn,
barnbarn och till och med barnbarnsbarnbarn till 1948 års ägare. Undantaget är vårt sommarhus (i skuggorna mitt för forsen)
Hans G

carina sa...

Huset som man ser på "udden" till höger är Kvarnbacken. Där bodde Gottfrid o Linnea Nilsson. Båda numer avliden. Linnea var den siste av de två att bo där, hon dog 97 år gammal. Idag innehas fastigheten av Gottfrids brors barnbarn.

Magnus sa...

Carina: Tack för ditt inlägg. Jag har hört talas om Gottfrid Nilsson, men aldrig träffat honom. När jag var lite och åkte förbi vid Kilforsen brukade pappa berätta var Gottfrid bodde. Gottfrid var tremänning med min farmor.

Hälsningar
Magnus

Unknown sa...

Hittade denna tråd av en slump och fick en tår i ögat. Jag tillbringade flera somrar uppe hos Gottfrid och Linnea Nilsson med min familj. Min pappa och Gottfrid jobbade ihop på Vattenfall på den tiden, vi kom från Västkusten och Gottfrid norröver. Pappa och Gottfrid kom mycket bra överens och jag minns att Gottfrid och Linnea hade inga barn och vi gärna fick komma dit på sommaren. Detta var de bästa somrar jag kan minnas. Jag har även i vuxen ålder varit med mamma och pappa mitten på nittio-talet och hälsat på Linnea, sedan var jag själv upp hos henne i slutet av nittio-talet, så pigg och fin.
//Carina