måndag 4 oktober 2010

Folkräkning 1910 i Ådals-Liden

Nu finns folkräkningen från 1910 för Ådals-Lidens församling sökbar på SVARs hemsida. Förutom uppgifter om de personer som bodde där år 1910 kan man få fram en hel del spännande statistikuppgifter.

Statistiken visar bl.a. att det bodde 2324 personer i Ådals-Liden, fördelat på 1121 kvinnor och 1203 män. De äldsta personerna i församlingen var födda 1821. Det var Nils Olof Moberg i Rå och Hans Peter Westman i Omsjö.

Vanligaste yrke var skogsarbetare, totalt 216 personer. Näst vanligaste yrke var torpare, 113 personer. Man kan också t.ex. se att det fanns elva handlande inom församlingen. Genom att klicka på yrket ser man direkt namnen på dessa personer: Jakob Jakobsson på Prästbordet, Hans Westman i Omsjö, Nils Peter Isaksson i Rå, Erik Näsman i Ås, Hans Hamberg i Näsåker, Peter Olsson i Ås, Erik Peter Johansson i Häxmo, Hans Peter Hansson i Krånge, Erik Johan Lundström i Näsåker, Elisabet Johanna Hansson i Krånge, Hans Otto Lundin i Holafors.

Vanligast efternamn var Johansson, inte helt oväntat. Näst vanligaste efternamn var Lidfors. Eftersom efternamn saknas på alla som är inskrivna som barn i folkräkningen så visar inte rätt antalet på varje efternamn i församlingen.

Även Junsele och Resele finns sökbara i folkräkningen 1910 nu.

Sök vidare hos SVAR

Inga kommentarer: