lördag 6 februari 2010

Yv från Moflo

För flera år sedan fick jag ett 20-tal inskannade bilder av Britt-Inger Lidström, som hon i sin tur skannat av från ett album som hennes pappas kusin har. Många av korten har kopplingar till Norrmoflo eller från Imnäs/Forsmo på andra sidan sockengränsen. Jag ska visa några av dessa kort framöver här på bloggen.

Jag börjar med ett vykort från Moflo som är taget av J. E. Nahlin. Förlag som gett ut vykortet är J. A. Kallin, Moflo, Åsmon.

Britt-Inger har skrivit ned lite information omkring dessa kort. Följande information fanns om detta vykort. Det stora timmerhuset längst till vänster är rivet idag, enligt uppgift därför att det spökade i huset. Därefter kommer Erik Hellmans, dit både kornhässja och lada hör också. Det vita huset är Tord Kallins. Därefter kommer Edvard Kallins. Det lilla huset på gården finns numera på hembygdsgården där den fungerar som servering. Det vita huset närmast vägen är Borins och längst bort är Halvar Lidströms.

Tack Britt-Inger för alla fina kort.

Jag tittade närmare på kortet nu och då ser man bl.a. tre olika kornhässjor. Det finns även två i högra kanten av bilden. Antar att någon av dessa tillhör Borins.

Inga kommentarer: