tisdag 24 maj 2011

Sanningar och sägner i Ådals-Liden

Äntligen har jag fått tag på ett exemplar av Paul Lundins bok "Sanningar och sägner i Ådalsliden". Jag har köpt den via Tradera. Exemplaret är signerat också av Paul 1982.

Min bror Mats vann ett exemplar av boken på 80-talet vid en skördefest på Forsnäsets skola. Den boken har sträcklästs i flera omgångar av både Mats och mig. Man blir fast i den när man börjar läsa de gamla historierna från Ådals-Lidens församling. Paul skrev väldigt målande i sina berättelser och det är en fröjd att läsa dem. Tyvärr kan man inte köpa denna bok längre i bokhandeln, men det går alltid att låna den på biblioteket. Jag återkommer säkert med lite historier ur boken.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Han har även skrivit Vingslag från förr

Anita sa...

Nej så roligt att du har köpt boken! Mitt ex. av boken, som jag fick av Paul 1982, är nästan sönderläst..

Hoppas att du fått tag på Hembygdsboken från 1972 också? Den är jättebra! Mycket historik som till stora delar är skrivet av Paul. Många bilder. Rekommenderar verkligen boken!

"Vingslag från förr" av Paul (1989) är till mångt och mycket en biografi med anlistor, men där finns också många gamla kort och berättelser från Näsåker.

Anonym sa...

Ådalslidens hembygdsbok (1970)finns nu på Tradera. Sök under Ångermanland
Harriet

Magnus Johansson sa...

Ådalslidens hembygdsbok har jag faktiskt sedan tidigare. Jag fick den en gång när jag var i Näsåker och berättade om gamla byar. Den är mycket bra. Den innehåller mera fakta som helhet, medans Sanningar och sägner innehåller mera berättelser.

Vingslag från förr har mamma, så den brukar jag läsa där emellanåt.

Anonym sa...

Jag köpte böckerna av Hembygdsföreningen på Nipan vid Fallens Dagsfestligheterna för några år sedan. Då fanns de fortfarande till försäljning. Du missade det? Men kanske har de tagit slut numera. Paul hade nog signerat alla böcker i förväg.

Lars Eric Forssén