söndag 15 augusti 2010

Växtförädlingen i Sundmo

På 1940-talet började man bygga växtförädlingen i Sundmo. Den flyttades senare upp till Sävar 1969. På ett fotografi från 1944 ser man ett gäng män/pojkar som håller på med förberedelser. De flesta på kortet är från Sundmo eller från Forsnäs. Troligtvis är det bara Sigvard Eriksson och Evert Mähler som finns på vänstra kanten som fortfarande lever. Ägare av kortet är Lars Eriksson som är son till Fritz Eriksson som finns med på kortet.


Från vänster: Sigvard Eriksson, Evert Mähler, Åke Mähler, Allan Mähler, Erik Johan Lidén, Artur Mähler, Telmar Hedin, Sigvard Lidén, Ingemar Mähler, eventuellt Wennersten, hästen Dahlia (Fritz Erikssons häst), eventuellt Erik Lidén, Bernt Mähler, Nils Lidén, Fritz Eriksson, Helge Hedin, Erik Blom.

Personerna är identifierad av Lars Eriksson och Evert Mähler.

Yngst på detta kort är Telmar Hedin som var omkring 12 år när kortet togs.

Någon som kan berätta mera om historien kring Växtförädlingen i Sundmo? Jag ska fråga min mamma också. Hon arbetade en kort period i början på 60-talet där.

1 kommentar:

Magnus Johansson sa...

Min mamma och Anny Lidén säger att mannen till höger om Ingemar Mähler är Ivar Dahlberg. Näste person på bilden säger de är Erik Lidén.

Hälsningar
Magnus