fredag 3 augusti 2007

Yvkort från Kilforsen

Fick precis hem ett vykort som jag köpt på Tradera. Vykortet visar Kilforsen innan det byggdes en spegeldamm där. Stämpeln på det 5-öriga frimärket visar Ramsele den 30 juli 1907. Så vykortet är taget någon gång före 1907. Tyvärr vet jag inte vem som skrivit vykortet. Det står bara S.N. på framsidan vykortet. På baksidan står dock mottagaren vilken är Fröken Hillevi Svensén, Sinnerstad, Rosenfors. Lite efterforskningar i folkräkningen för år 1900 som finns på SVARs hemsida (http://www.svar.ra.se/) ger en möjlig kandidat. Det finns en kvinna vid namn Edit Hillevi, född 1885 i Tveta församling i Kalmar län. Hennes pappa heter Karl Rudolf Svensén. Familjen bodde år 1900 i Karlsborg som ligger i Tveta församling.

Känner någon till Hillevi Svensén eller vem S.N. kan vara?

Jag har tidigare köpt ett annat vykort från Kilforsen. Jag återkommer lite senare med det också.6 kommentarer:

Stefan sa...

Hej, Hillevi Svensén är min morfars mor tror jag. Intressant!

Magnus sa...

Hej Stefan,

Har du någon aning om vem som skrivit vykort till din morfars mor? Det skulle vara intressant att veta. Det står ju bara S.N. på framsidan av vykortet.

Hälsningar
Magnus

Anonym sa...

Hillevi hade inga barn.Hon var min pappas moster så därför vet jag vem hon var. Hon arbetade bland annat på Aftonbladet som journalist. Duktig på att måla tavlor(dotter till Rudolf som gick tillsammans med karl Larsson och Albert Engström på konstakademin)
MVH Margareta Svensèn

Maggan sa...

OmDu vill ha fler kommentarer får Du min adress här. MVH Maggan

Anonym sa...

Bild på och mer info om Hillevi Svensén finns i Publicistklubbens porträttmatrikel / 1936 som finns på http://runeberg.org/pk/1936/0564.html

Anders Allborg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.