onsdag 11 april 2007

Nils August och Helga Helena Lidfors

Idag har jag åter forskat efter emigranter från Ådals-Liden. Jag har ägnat mig åt två personer vid namn Lidfors som emigrerade under 1890-talet och 1900-talet. Först var det Nils August Lidfors som åkte 1891 med destination Salt Lake city. Han återkom dock till Sverige och åkte igen 1898 tillsammans med sin blivande hustru Kristina Maria Mähler. Deras första barn, Olga har anteckningen född på sjön, så förmodligen föddes hon under resan till USA. Jag har sett ett fotografi taget i Salt Lake city. Min första tanke då var att det kanske är Nils August på bilden. kanske man kan lösa det problemet nu.

Den andra Lidfors hette Helga Helena. Hon åkte 1904 från Trondheim med skeppet Salmo. Hon skulle åka till sin kusin Johan Lidfors i Milaca, Minnesota. Hon blev senare gift där med Gust Warner. Han var också född i Sverige, men jag har inte lyckats hitta var ännu.

Nu har jag bloggat lite för första gången. Hoppas man orkar fortsätta med detta. På återhörande en annan dag. I morgon ska jag åka till Junsele för att arbete där i två dagar.

2 kommentarer:

Anita sa...

Hej Magnus!
Jag har hittat den här bloggen som jag inte sett tidigare!

Jag har en liten undran.... Vem är Helga Helena Lidfors? Jag hittar henne inte i min mans databas.

Allt gott!
Anita i Omsjö

Magnus sa...

Helga Helena Lidfors var dotter till Hans Lidfors och hans hustru Anna Helena Nilsdotter i Rå.

Hälsninagr
Magnus