söndag 29 april 2012

Ådals-Liden på FamilySearch

Sitter på bussen från Piteå till Kramfors. Vi har varit där i helgen eftersom vårt duktiga handbollslag har varit där och spelat norrlandsmästerskap. De lyckades med bedriften att bli Norrlandsmästare för C-flickor. Så det är ett glatt gäng vi har i bussen. Tänkte jag skulle försöka skriva några rader ändå, eftersom det är så länge sedan jag skrivit något inlägg.

Såg ett inlägg på Facebook att man nu publicerat det första registret för Västernorrlands län på FamilySearch.org. Jag har tidigare berättat att de börjat indexera Ådals-Liden så jag antog att det var register för Ådals-Liden som man publicerat. En sökning i registret visade att det är så. Ni kan prova att söka i registret på följande adress:

https://familysearch.org/search/collection/show#uri=http://familysearch.org/searchapi/search/collection/1949331

Det är födda, vigda, döda för tiden före 1860 som är indexerat. Det är gratis att söka i registret. Länken nedanför gör en sökning i registret efter orten Sundmo.

https://familysearch.org/search/records/index#count=20&query=%2Bresidence_place%3Asundmo&collection_id=1949331

Registret är kopplat till de skannade bilder som finns på SVARs hemsida. Så om man hittar en person i registret så kan man direkt gå till originalboken hos SVAR. Abonnemang krävs för att titta på bilderna hos SVAR.

Inga kommentarer: